tiistai 13. marraskuuta 2012

Aina mukaan tulee joku ihan uusi

Sometu on varmasti sisäänlämpiävä sisäpiiri, josta ulkopuolinen ei ihan ota tolkkua. Sisäpiiri syntyy meisyydestä, johon liittyvät kaveripiirin lisäksi yhteiset muistot, yhdessä kuviteltu tai haaveiltu tulevaisuus sekä sanat ja käsitteet.

Kuppikunnilla ja yhdistyksillä on erilaisia keinoja ottaa uusia jäseniä. Voidaan vaatia asumista tietyllä paikkakunnalla, kuulumista tiettyyn ikäryhmään tai jäsenmaksun maksamista. Sometu toimii enimmäkseen verkossa avoimena ja vapaana verkostona, jota löyhästi pitää yhdessä nimeen liittyvä agenda: Sosiaalinen media oppimisen tukena.

Mukaan voi tulla kirjautumalla Sometun Ning-palveluun. Jäsenmaksuja ei peritä, virallisia kokouksia ei pidetä ja kun raha ei pyöri, toimintaa ei raportoida eikä tarkkailla. Kuka tahansa voi tehdä aloitteita, perustaa ryhmiä, kutsua uusia ihmisiä mukaan, aloittaa keskusteluita (kun liikutaan asiallisen toiminnan rajoissa, on niitä rajoja koeteltukin).

Sometu ei toistaiseksi ole järjestänyt yhtään sellaista tapahtumaa, johon ei olisi uskaltautunut joku uusi ihminen. Hauskimpien uteliaiden tapahtumaosallistujien joukkoon kuuluu eittämättä vuoden 2011 Sometu-pikkujouluun saapunut Helena Mykrä, joka kuvaili matkaansa: "Kerroin kotiväelle, että menen pikkujouluihin. En tosin tunne sieltä ketään. Ja pikkujoulun nimikin on näkymätön pikkujoulu."

Näkymätön... hmm. Helena pääsi heti mukaan oivaltelemaan Sometu-tyyliin.
Try our slideshow creator at Animoto.

Katso Animotossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti