tiistai 13. marraskuuta 2012

Sometulla oli blogi ja Pauliina

Pauliina ITK'09
Pauliina Mäkelä löysi Sometuun ITK-päivillä -09 ja sillä matkalla edelleen, erilaisissa työtehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä pitkän palkkatyöuran jälkeen. Pauliina kirjoitti omia muisteluitaan Sometu-blogiin.

Sometulla oli tosiaan parin vuoden ajan blogi, joka toimi lähinnä viikkotiedotteena. Blogiin kirjoiteltiin alkuvaiheessa myös muutamia henkilöhaastatteluita. Tiedottaminen siirtyi entistä enemmän Twitteriin ja verkostoviesteihin. Viimeksi mainitut on säilötty miltei alkumetreiltä saakka Sometu-wikiin.

Sometu-verkoston taustalla on vuosien ajan häärännyt joukko vapaaehtoisia ja vuoden -09 toukokuulta myös muutaman viikkotunnin verran hankevaroin palkattu konehuoneen pääkäyttäjä. Verkostoissa on aina silloin tällöin häiriöitä eli kaivataan teknistä apua ja moderointia. Toisinaan on myös hyväksi nostaa mielenkiintoisia asioita esiin ja innostaa ihmisiä eli luoda mahdollisuuksia ja auttaa hyviä alkuja eteenpäin. Tämä toiminta on sekä nettikätilöintiä (synnytysapua) että nettifasilitointia (helpottamista, avustamista).

Välillä toki tarvitaan myös näkyvämpää organisointia, kuten tapahtumien järjestämistä, talkooporukoitten kokoamista ja muuta perinteistä kylätoiminnan järjestelyä. Taustatyö näkyy, kun sitä ei tehdä. Hyvin tehty taustatyö on luontevaa ja huomaamatonta. Nopeus syntyy vapaaehtoisten joukolla, aina joku päivystää. Kiitos tästä koko konehuoneelle!

Konehuoneen pääkäyttäjänä ahkeroi tällä hetkellä kolmas pestattu, Eija Kalliala (kesä 2012 alkaen). Häntä ennen Pauliina Mäkelä (kesä 2010 - 2012) sai vuoron Anne Ronkaalta (2007-2009 vapaahetoisena, sen jälkeen osa-aikaisena kesään 2010).

>>Lue Pauliina muistelukset Sometu.fi-blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti